Contest Aku dan Quote : Sahabat Vs Cinta


Tema Pilihan : Sahabat Sejati


Sahabat sejati seperti roda yg diperlukan oleh kereta, seperti tenaga elektrik yg diperlukan oleh lampu, seperti Sistem pengoperasian yang diperlukan oleh komputer, seperti Bateri yg diperlukan oleh jam dan seperti kunci yg diperlukan oleh pintu.


Gambar Yang mengambarkan Kata2 sy :

Cerita ini memberi kita apa itu sahabat sejati : Filem 3 Idiot
Kenapa Pilih Kata2 yg sebegitu :

Sebab sahabat saling memerlukan antara satu sama lain dan saling melengkapi. bukan hilang tanpa dpt dikesan apabila kita memerlukannya dan tiba bila dia memerlukan kita.

Ditujukan Kepada :

Semua Geng fiQ'Ra

Pandangan Mengenai Sahabat Sejati :

Sahabat sejati zaman sekarang sukar nak cari tp kadang2 kita x sedar ia berada berdekatan dgn kita. kadang2 kita suka membutakan hati dari melihat sekeliling kita dan suka mencari sahabat sejati yg jauh dari pandangan. Jgn biarkan mata menjadi buta, hati menjadi keliru, dan akal menjadi beku. 


Syarat2 contest :
1. Follow blog Nia Lidia dan Kamil Kahar [DONE]
2. Buat satu entry dengan tajuk : "Contest Aku dan Quote : Sahabat Vs Cinta" [DONE]
3. Letakkan banner contest yg comel tu didalam entry dan linkkan ke entry contest ini. [DONE]
4.Tinggalkan link entry contest anda ke entry INI. [DONE]
5. Kalau boleh , tag lah beberapa rakan utk memeriahkan lagi contest ni. ♥

Nak join? x boleh !!!
hehe... gurau je. nak join sila ke nialidia.blogspot.com/2012/02/contest-aku-dan-quote-sahabat-vs-cinta.html

Previous
Next Post »